U kombinaciji, pak, oni su još moćniji. Redovno konzumiranje peršuna će poboljšati vaše celokupno zdravlje. Ljudi ga dodaju svojim receptima
Peršun sadrži dvije grupe jedinstvenih sastojaka, a svaka od njih je vrlo važna za cijelokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodna esencijalna ulja, a druga flavonoide. Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa.
Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tijela.
Dodavanjem limunovog soka peršunu ćete dobiti napitak koji snižava nivoe holesterola u krvi.
Sastojci:
1,5 litara vode
3 veze peršuna
1 kg limuna
soda bikarbona
Priprema:
Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine. Najbolje je da limun kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran.
Prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi.
Isjecite limun na kriške i sitno isjeckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu. Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru. Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u staklenu teglu ili flašu.
Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka svakodnevno.
Nema komentara:
Objavi komentar