subota, 2. prosinca 2017.

OTKRIVAMO: Evo kako da sami napravite smjesu za NAJSOČNIJE ćevape kao pravi ćevabdžija!

Donosimo vam recept kako da sami napravite smjesu za ćevape. 

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme, dobrim začinima i da smjesa odstoji. 



Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mljevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čehna bijelog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone. Meso isječeno na kockice dobro posolite. 

Izmiješajte i prelijte sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru. 



Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. 

Prije nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. 

Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu. 

Nema komentara:

Objavi komentar